''Oud en jong, zwart en wit; het versmolt tot één lichaam''

1
''Oud en jong, zwart en wit; het versmolt tot één lichaam''

Georginio Wijnaldum sprak zich afgelopen week uit over racisme in Nederland. NRC-columnist Wilfried de Jong zag de video van de middenvelder van Liverpool, en heeft veel respect voor de voormalig PSV'er.

"Net als eerdere keren rond racisme stapte Wijnaldum naar voren", schrijft De Jong in de krant. "Zijn toon is nooit kwaadaardig, het is helder en eerlijk en – o, cliché – recht uit zijn hart. Ik kan het niet helpen, ik heb een zwak voor hem. Als jonge voetballer liet hij bij Feyenoord zien hoe je met flair moest spelen. Hij was leergierig en wilde beter. Nu is hij een bepalende speler bij Liverpool."

De columnist gaat verder: "Wijnaldum staat aan de absolute top maar dat weerhield hem er niet van om speciaal voor de 75ste verjaardag van Willem van Hanegem heen en weer te vliegen naar Rotterdam. Hun omhelzing was van een grote ontroering. Willem sloot zijn lieveling Wijnaldum vaderlijk in zijn armen; oud en jong, zwart en wit; het versmolt tot één lichaam."

"In het centrum van Rotterdam hangt een groot schilderij buiten tegen een muur: Van de maan af gezien, zijn we allen even groot", aldus De Jong.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Jun 2020 om 14:11
    Laten we ons tot PSV richten in deze app redactie of wie dan ook. Wat een lulverhaal weer, iedereen lult met iedereen mee nu. Wanneer waait deze onzin weer over?
Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›