Derksen ziet 'Damprotest': ''Kunnen nu weer voetballen met publiek''

0
Derksen ziet 'Damprotest': ''Kunnen nu weer voetballen met publiek''

Johan Derksen is niet te spreken over het massale protest op de Dam maandagavond. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vond het protest te belangrijk om de coronamaatregelen te handhaven.

"Ik denk dat alle virologen er schande van spreken", vertelt Derksen bij Veronica Inside. "Het is een schande. Als het fout gaat, dan is de burgemeester verantwoordelijk. Ik heb in deze burgemeester nooit enig vertrouwen gehad."

Derksen zet sowieso zijn vraagtekens bij het protest. "Ik begrijp dat de verontwaardiging voor het racistisch getinte politiegeweld in Amerika een reden is om in de hele wereld te protesteren, maar dan zit ik in de auto naar de radio te luisteren en de eerste die ik dan aan het woord hoor is weer een mevrouw van het zwartepietenfront die weer haar hele verhaal gaat vertellen dat Zwarte Piet zo racistisch is."

De analist keurt het racisme in de Verenigde Staten sowieso af, maar het protest op de Dam biedt volgens Derksen ook perspectief voor de Eredivisie. "Nu kunnen we gewoon voetballen met publiek dus", aldus Derksen, die daarmee doelt op de woorden van Halsema dat het 'je eigen verantwoordelijkheid' is als je in coronatijd met duizenden mensen op elkaar wil gaan staan.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›