Ihattaren bekritiseerd: ''In crisistijd wordt gevraagd om solidariteit''

2
Ihattaren bekritiseerd: ''In crisistijd wordt gevraagd om solidariteit''

Mohamed Ihattaren plaatste onlangs een grijze Audi R56 op zijn Instagram-account. Voetbaltrainer Gertjan Verbeek en anderen lieten zich er negatief over uit. 

"In crisistijd wordt gevraagd om solidariteit", vertelt socioloog Mark van Ostaijen aan de Volkskrant. "Daarom krijgt zo’n actie van Ihattaren veel meer lading. Van supporters en sponsors wordt gevraagd ondanks slinkende inkomsten de schouders eronder te zetten. En ondertussen poseert een talent met zo’n dure auto. En prijst een andere voetballer (Ryan Babel, red.) een boek aan dat leert hoe je belasting moet ontwijken."

"Ihattaren kan er niets aan doen", zegt Rory de Groot, die daarmee een ander geluid geeft. "Hoe kan je verwachten dat hij met twee poten in de maatschappij staat op die leeftijd? Hij wordt bovendien dagelijks gevoed met complimenten. Iemand anders had tegen hem moeten zeggen: even niet doen, nu, zo’n post. Maar zelfs een als evenwichtig, nuchter en intelligent omschreven voetballer als Matthijs de Ligt gaat in zee met topmakelaar Raiola om er het meeste geld eruit te krijgen. Anders hoor je er niet meer bij."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Jun 2020 om 12:30
    Solidariteit is geld inleveren om de club en de mensen te helpen. Ihataren heeft dat gedaan zonder enig probleem. Sterker nog, hij vind dat de normaalste zaak van de wereld. Dat is solidariteit. Dat wil niet zeggen dat hij geen nieuwe auto mag kopen, wat overigens al maanden geleden was...
  • 31 May 2020 om 16:28
    Ach, uit de mond van Gertjan Verbeek zou ik ook liever kritiek dan een compliment horen als het over mij ging. Stel je voor dat je net zo'n zuurpruim als hij wordt...
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›