''Zou niet graag in de schoenen van het PSV-bestuur willen staan''

0
''Zou niet graag in de schoenen van het PSV-bestuur willen staan''

Vanwege het coronavirus mag er in Nederland tot 1 september geen betaald voetbal worden gespeeld en daardoor lopen de clubs veel inkomsten mis. Zaakwaarnemer Kees Ploegsma leeft mee met de clubleiding van PSV. 

"Ik zou nu niet graag in de schoenen van het huidige bestuur van PSV willen staan, zeg ik eerlijk", vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Voor de grote sponsoren hoeft PSV denk ik niet te vrezen, maar een niveau daaronder zal het lastig worden. Als het bij een onderneming gaat om ontslagen of het laten sneuvelen van marketingkosten, vist het voetbal normaal gesproken achter het net."

"Ik denk dat de meeste seizoenkaarthouders de club wel trouw blijven", vervolgt de oud-manager van de club uit Eindhoven, die benieuwd is wat er de komende maanden gaat gebeuren qua transfers. "Clubs kijken nu allemaal naar elkaar en wachten af. In juli maken ze de balans op en kunnen ze weer aan de toekomst denken via kopen en verkopen", voorspelt Ploegsma. 

"Salarissen zullen lager worden en bepaalde situaties in spelersgroepen kunnen scheef groeien door contracten voor en na de coronaperiode", legt hij uit. "Salarisverlagingen doorvoeren bij bestaande contracten is een lastige opgave. Ik denk dat meer wordt geprobeerd om spelers te ruilen. De markt biedt straks ook kansen omdat voor clubs spelers beschikbaar kunnen komen die normaal gesproken onhaalbaar waren", besluit Ploegsma. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›