Vertrouwen in Afellay: ''Kan nog ergens een rol van betekenis spelen''

0
Vertrouwen in Afellay: ''Kan nog ergens een rol van betekenis spelen''

Ibrahim Afellay kondigde woensdag zijn vertrek aan bij PSV. De 34-jarige middenvelder is echter nog niet van plan om een punt achter zijn loopbaan te zetten, weet ook Khalid Boulahrouz.

"Het voetbalveld is zijn knuffelbeer, hij laat niet los", zegt Boulahrouz in gesprek met De Telegraaf. Afellay staat ondanks drie zware knieblessures gewoon weer op het veld. "Genoeg spelers zouden zeggen 'ik kap ermee'. Er komt heel veel bij kijken om nog te kunnen doen wat hij doet, daarvoor moet je een enorm vertrouwen in je lichaam hebben", aldus Boulahrouz, die vertrouwen heeft in Afellay.

"Men kan zeggen dat het niet meer is wat het was", geeft hij aan. "Maar het kan áltijd beter en zo zal hij nog steeds denken. Dat begrijp je als je hem zag trainen. Altijd álles ging op honderd procent. Hij heeft de kwaliteiten en ervaring nog ergens een rol van betekenis te kunnen spelen."

De oud-international speelde op drie eindtoernooien (2008, 2010 en 2012) samen met Afellay bij het Nederlands elftal. "Hij beheerste op koppen na echt alle facetten, een totaalvoetballer. Op een gegeven moment zag je daar dat hij enorm gegroeid was. Wesley Sneijder werd toen hij van Ajax naar Real Madrid trok nog een paar klassen beter. Ook Afellay groeide ontzettend, werd een voetbalmachine."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›