Derksen: ''Hij heeft het niet zo geweldig gedaan bij PSV''

0
Derksen: ''Hij heeft het niet zo geweldig gedaan bij PSV''

Dirk Kuyt wordt gezien als de toekomstige trainer van Feyenoord. Johan Derksen is benieuwd of iemand zonder trainerservaring een club als Feyenoord aankan.

De analist weet dat Phillip Cocu ook geen ervaring had toen hij bij PSV begon. "Dat klopt. Frank de Boer was vanaf de eerste dag een trainer, hij heeft het fantastisch gedaan bij Ajax. Maar ik vind dat Phillip Cocu ook fouten gemaakt heeft, hij heeft het niet zo geweldig gedaan bij PSV", zegt Derksen bij Veronica Inside.

Cocu heeft bij PSV echter een aardige erelijst. De oefenmeester werd als trainer in Eindhoven driemaal landskampioen, won de KNVB-beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Derksen heeft ook niet zoveel vertrouwen in Kuyt als trainer.

"De mensen moeten mij eens uitleggen waarom Dirk Kuyt in dit land heilig verklaard wordt", geeft hij aan. "Hij is jeugdtrainer geworden bij Feyenoord, wat hij niet bijster goed deed. De resultaten waren niet goed, al kan dat met het materiaal te maken hebben. Maar intern was er ook veel kritiek op hem."

"Dit jaar zou hij op Feyenoord Onder-21 komen te staan, maar dat heeft hij niet gedaan", vervolgt Derksen. "Misschien wel omdat hij bang was dat het niet zo goed zou gaan. Maar op basis waarvan maken ze hem dan trainer van een topclub met ambities? De man heeft geen enkele cv als trainer."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›