'Profclubs naderen akkoord over noodplan voor betaalde voetbal'

0
'Profclubs naderen akkoord over noodplan voor betaalde voetbal'

De KNVB, Eredivisie CV en CED (eerste divisie) komen donderdag met een noodplan om het betaalde voetbal te redden. Dat valt te lezen in het Algemeen Dagblad

"Het noodplan omvat onder andere een solidariteitsmodel, waarbij een deel van de Europese gelden en de FOX Sports-pot wordt verdeeld onder clubs die geen Europees voetbal spelen", geeft Sjoerd Mossou aan. "Zo wil de bedrijfstak collectief optrekken, wat wekenlang een heikel punt was."

Clubs uit het betaalde voetbal geven aan zichzelf uit de coronacrisis te willen helpen. Een probleem is wel dat spelen met publiek er nog niet in zit de komende tijd, wat ervoor zorgt dat de clubs veel geld mislopen.

Daarom heeft de KNVB drie scenario's geschetst. Zonder publiek spelen, spelen voor slechts een aantal groep toeschouwers en spelen in volle stadions die aan strenge gezondheidseisen voldoen. "Het tweede scenario wordt daarbij niet als een reële oplossing gezien. Spelen met slechts 20 à 30 procent publiek levert praktisch en financieel meer problemen op dan dat het oplossingen biedt", aldus Mossou.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›