''Is gezegd dat hij van Grote Vier de Grote Vijf had kunnen maken''

0
''Is gezegd dat hij van Grote Vier de Grote Vijf had kunnen maken''

Bert van Marwijk vindt het spijtig dat Ibrahim Afellay mede door blessures niet alles uit zijn carrière heeft kunnen halen. Komende zomer vertrekt de middenvelder alweer bij PSV.

"Ik hoorde en las weleens dat hij een moeilijke jongen was, maar wij konden het altijd prima vinden en kunnen dat nóg steeds", vertelt Van Marwijk tegenover De Telegraaf. "Ik omschrijf hem liever als een heel plezierige jongen, een zeer getalenteerde speler, een liefhebber, die op de meest belangrijke momenten in zijn carrière een vervelende blessure opliep." 

"Daardoor kon hij uiteindelijk niet het niveau halen waarvoor hij in de wieg was gelegd. Begrijp me niet verkeerd, Ibi heeft dankzij zijn grote talent alsnog een heel hoog niveau gehaald, maar na zulke zware blessures is de motoriek minder dan die was. Al zal dit soort spelers dat niet snel toegeven."

Volgens Van Marwijk kon Afellay een grote worden. "Er is gezegd dat hij van de Grote Vier (Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Rafael van der Vaart, red.) de Grote Vijf had kunnen maken. Dat zullen we nooit weten. Maar in de tijd dat hij topfit was, vond ik hem een zeer begenadigde speler."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›