Jansen: ''Maar hoe vaak is PSV kampioen geweest? Nul keer''

2
Jansen: ''Maar hoe vaak is PSV kampioen geweest? Nul keer''

Renate Jansen blijft FC Twente Vrouwen ook komend seizoen trouw. De international kon een stap naar het buitenland maken, maar besloot bij te tekenen in Enschede.

"Ik heb ook de ambitie om nog een keer naar het buitenland te gaan", vertelt Jansen in gesprek met de Tubantia. "Maar dit is niet de beste tijd om het avontuur aan te gaan. Als je naar een nieuwe omgeving gaat, dan wil je kennismaken met de club, de trainers, de mensen die er werken, de faciliteiten en de stad. Maar door de coronacrisis kun je niks."

De 29-jarige aanvalster heeft niet de ambitie om bij een andere Nederlandse club aan de slag te gaan. "Ajax en PSV hebben tegenwoordig meer financiële mogelijkheden, maar hoe vaak is PSV kampioen geweest? Nul keer", weet Jansen. "Wij behoren altijd bij de top 3 en hebben met FC Twente nog steeds de meeste titels achter onze naam staan."

Jansen houdt vertrouwen in de club uit Enschede. "Elk jaar raken we goede speelsters kwijt, waardoor we weer opnieuw moeten beginnen met vrijwel allemaal jonge talenten. Dat is nu weer het geval. Maar telkens slagen we er weer in om mee te doen om de prijzen. Niet de beste speelsters worden kampioen, maar de beste ploeg", besluit ze.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 May 2020 om 16:59
    Takke wijf
  • 27 May 2020 om 16:08
    Nou, lijkt me niet het meest avontuurlijke type. PSV is nog nooit kampioen geweest, dus.... Is vast ook zo’n radio 10 gold muts ;-)
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›