''Dan was PSV voorronde van Champions League ingegaan en niet AZ''

0
''Dan was PSV voorronde van Champions League ingegaan en niet AZ''

AZ heeft geprobeerd om achter de rug van Ajax en de KNVB om alsnog de eerste plaats in de Eredivisie op te eisen. De Alkmaarders haalden evenveel punten als Ajax, maar werden op doelsaldo tweede en dat terwijl AZ dit seizoen tweemaal te sterk was voor Ajax.

Oud-speler Martijn Meerdink (43) vindt de actie van AZ 'helemaal niks'. "Begrijp me goed, ik ben heel goed met de club", vertelt Meerdink in gesprek met De Telegraaf. "Maar dit had ook anders gekund of niet… Als je de beslissing van de KNVB wilt aanvechten, moet je dat met open vizier doen, dus door de KNVB en Ajax daarin te kennen. Het helemaal laten gaan, was het beste geweest, denk ik."

Volgens de oud-international had het namelijk slechter kunnen aflopen voor AZ. "Als de KNVB het seizoen had geschrapt, zoals bij de amateurs wél is gebeurd, dan was PSV de voorronde van de Champions League ingegaan en niet AZ", beschrijft hij.

"Ik snap de frustratie, want AZ was geweldig in de race voor de titel en ik denk dat ze ook een heel goede kans hadden gehad om kampioen te worden", vervolgt Meerdink. "Maar de coronacrisis kon niemand voorzien. Dan moet je je verlies pakken en via de voorronde de groepsfase van de Champions League bereiken. Daar is genoeg kwaliteit voor aanwezig."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›