Janssen: ''Dan geven we als PSV mogelijk vier miljoen weg''

1
Janssen: ''Dan geven we als PSV mogelijk vier miljoen weg''

PSV is vanochtend begonnen met de seizoenkaartverkoop. De club uit Eindhoven schotelde de supporters drie opties voor. Er kan worden gekozen voor de traditionele seizoenkaart, een all-in kaart én een 50/50-kaart.

"Met de all-in kaart kunnen mensen twee seizoenen lang alle Eredivisie-duels, oefenduels, bekerduels en Europese duels bezoeken", vertelt commercieel directeur Frans Janssen in De Telegraaf. "De 50/50-kaart is een soort negenrittenkaart voor komend seizoen. Je kunt negen thuisduels bezoeken, voor de helft van de normale prijs van de seizoenkaart. Spelen we het hele seizoen zonder publiek, dan krijgt men nog eens vijftig procent terug."

De all-in seizoenkaart kan PSV veel geld kosten, met name rond Europese duels. "Dat wij daarmee afzien van Europese recettes, betekent dat we als club mogelijk zo'n vier miljoen euro weggeven. Met Champions League-voetbal ligt dit bedrag nog hoger", aldus Janssen, die de fans geen optie geeft om volledige compensatie te krijgen als er het gehele seizoen zonder publiek wordt gespeeld.

"Stel dat we een heel seizoen zonder publiek moeten spelen, dan is de kans heel groot dat we volgend jaar opnieuw aan de deur van de supporters moeten staan", geeft Jansen aan. "Dat wij ze opnieuw moeten vragen alsjeblieft af te zien van tegemoetkoming. Dat vonden wij dit jaar al pijnlijk genoeg en willen we niet nog een keer doen. Al is er echt wel naar die optie gekeken."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 May 2020 om 18:15
    Gezien de resultaten van de laatste jaren heeft PSV niet zoveel weg en als er geen geld is voor versterkingen dan zakt het niveau nog verder vrees ik.
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›