Schwaab eerlijk: ''Wij als spelers hebben in die periode gefaald''

0
Schwaab eerlijk: ''Wij als spelers hebben in die periode gefaald''

Daniel Schwaab vertrekt bij PSV, maar gaat met een opgeheven hoofd de club verlaten. De Duitse verdediger keerde deze zomer terug na een kort vertrek, maar wist niet zoveel indruk te maken als in zijn eerste drie seizoenen.

"Mark (Van Bommel, red.) wilde vorige zomer heel graag dat ik terug zou komen. Hij heeft geproefd dat ik begon te twijfelen en uiteindelijk ben ik overstag gegaan. Ontzettend jammer dat het daarna een tijd slecht is gegaan. Misschien is het vertrek van Luuk de Jong wat onderschat, dat was denk ik een van de oorzaken. Wij als spelers hebben in die periode in ieder geval gefaald. Mark blijf ik waarderen als mens en trainer en af en toe hebben we nog contact", zegt een lovende Schwaab tegenover Eindhovens Dagblad.

Als Schwaab aan zijn carrière bij PSV denkt, springt 2017/2018 eruit. "Het kampioenschap van 2018 is voor altijd een hoogtepunt. Dat seizoen vergeet ik nooit meer. Het was echt samen met elkaar. En dan ook echt echt. Samen met de spelers, supporters, met de trainers en de rest van de club. Zo in je eigen stadion kampioen worden tegen Ajax, je grootste rivaal, dat is het mooiste wat er is."

"Twee jaar daarvoor was ik gedegradeerd in Duitsland, maar PSV gaf me op de een of andere manier iets extra’s. Ik kon meer dan daarvoor, voelde vertrouwen en in 2018 heb ik het allerbeste jaar in mijn loopbaan gehad. Door mijn periode bij PSV is mijn carrière geslaagd", aldus Schwaab.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›