Elfrink: ''Salarisverlaging bespaart PSV 3 miljoen euro''

1
Elfrink: ''Salarisverlaging bespaart PSV 3 miljoen euro''

Zoals al eerder bekend was gemaakt door PSV leveren de spelers een deel van hun salaris in. Clubwatcher Rik Elfrink laat in gesprek met NPO Radio 1 weten dat het gaat om een besparing van wel 3 miljoen euro.

In Langs de Lijn en Omstreken zegt Elfrink van het Eindhovens Dagblad dat PSV hiermee zo'n drie miljoen euro bespaart. Hij legt uit dat de verlaging wordt berekend aan de hand van een staffel. ''Alles boven 500.000 euro wordt met 20% belast. Daaronder heb je een aantal schijven en worden de lagere inkomens ontzien.'' Naast de spelers leveren ook de directie en 250 werknemers een deel van hun salaris in. 

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, is blij met de salarisverlaging. "Het komt op een goed moment", zegt hij. Dinsdag riep PSV de supporters via social media op om hun seizoenskaart voor volgend seizoen te verlengen. "Zo'n signaal waarin een offer gevraagd wordt van de supporters wordt krachtig onderstreept als ook de spelers laten zien dat zij een offer willen brengen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 May 2020 om 18:01
    Wat een lulkoek van Timmermans. Als je zoveel verdient als die spelers dan is 20% misschien best veel geld maar op dat soort bedragen minder relevant. Of je nu 1 miljoen of 8 ton hebt, je kunt er makkelijk van rondkomen. Veel supporters moeten echter flink sparen om de dure seizoenkaart te betalen en kunnen het zich niet permitteren om straks een volledig bedrag van 1 seizoen kwijt te zijn zoals bij de nieuwe voorstellen van PSV.
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›