Derksen hekelt Ajax: ''Roerend eens met wat PSV heeft gedaan''

0
Derksen hekelt Ajax: ''Roerend eens met wat PSV heeft gedaan''

Johan Derksen vindt het goed dat PSV met de spelers heeft afgesproken een deel van het salaris in te leveren. Bij Ajax gaan die onderhandelingen echter moeizaam, iets waar Derksen kritisch op is.

"Ik vind dat de spelers een morele verplichting hebben om geld in te leveren en dat moet je genuanceerd zien", zegt Derksen in gesprek met Veronica Inside. "Ik was het roerend eens met wat PSV gedaan heeft. Mensen die minder dan 50.000 euro bruto per jaar verdienen, die hoeven niks af te staan. Want voor zo'n salaris moet je je gezin runnen en je hypotheek betalen. Dan houd je niet zoveel meer over en kom je meteen in de problemen, maar de grootverdieners moeten echt inleveren."

In tegenstelling tot PSV is Ajax er nog niet uitgekomen met de salarisverlagingen. Iets waar Derksen niet over te spreken is. 'Het is wat Ajax betreft natuurlijk heel onsympathiek dat ze er daar niet uitkomen. De buitenlandse spelers begrijpen niets van alle morele verplichtingen die je in Nederland hebt. Die buitenlandse spelers moeten ze daar maar eens wijsmaken dat de bomen niet tot in de hemel groeien', aldus Derksen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›