PSV mag hopen: ''Flink deel zal seizoenkaart gewoon verlengen''

1
PSV mag hopen: ''Flink deel zal seizoenkaart gewoon verlengen''

Ondanks dat het nog onduidelijk is of er dit jaar überhaupt supporters in een voetbalstadion welkom zijn, zijn clubwatcher Rik Elfrink er niet raar van opkijken als PSV 'gewoon' duizenden seizoenkaarten aan de man krijgt. 

"Sta er toch niet van te kijken als er straks toch gewoon weer vele duizenden seizoenkaarthouders bij PSV zijn. 15.000? 20.000? Of misschien nog wel duizenden meer?", schrijft de sportjournalist namens het Eindhovens Dagblad.

Voetbalfans zijn een soort apart. "Het gaat natuurlijk niet alleen om ratio, maar ook om de identiteit van supporters. Gevoel, emotie, hoe je het ook wilt noemen. Fans zijn gehecht aan hun eigen stoeltje in het Philips Stadion, dat ze in sommige gevallen als schelm al bezetten. Een plaats om te treuren en te genieten, met totale euforie en sportief verdriet als verslavende uitersten", vervolgt hij.

Hoeveel seizoenkaarthouders verlengen? Het is gissen. "Een flink deel van de supporters zal vermoedelijk, of dat nou fluitend of morrend is, toch gewoon het abonnement bij de club verlengen. Emotie boven ratio dus, iets wat voetbal mooi en bijzonder tegelijk maakt", aldus Elfrink.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 May 2020 om 11:20
    Ik betwijfel of ik ga verlengen. Een club die uitsluitend opties biedt die hun altijd geld opleveren vind ik niet chique naar de supporters toe. Als ik geen geld heb voor een seizoenskaart komt PSV mij toch ook niet tegemoet in de kosten?! Ze gebruiken de supporters nu gewoon als sponsor.
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›