Nilis over De Jong en Bergwijn: ''Dan word je kwetsbaarder''

0
Nilis over De Jong en Bergwijn: ''Dan word je kwetsbaarder''

Luc Nilis bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn periode bij PSV. De 52-jarige voormalig profvoetballer, die afgelopen seizoen werkzaam was bij VVV-Venlo, werkte bij het eerste elftal onder andere samen met Luuk de Jong en Steven Bergwijn. 

"Dan vroeg ik aan Luuk waarom hij bij een inworp de bal kwam vragen richting hoekschopvlag", blikt hij terug op de website van de Telegraaf. "Dan word je kwetsbaarder. Als aanvaller moet je in zo’n fase in de zestien blijven, zodat een verdediger minder kan doen", constateert Nilis, die veel video's bekeek. 

"Al hun balcontacten analyseerde ik", legt hij uit. "Dan zag je ze een kans missen en vroeg ik aan Bergwijn: Waarom verander je op het einde van gedachte? En ik stopte ook het beeld op het moment waarop hij van gedacht verandert. Dan kijkt hij je aan en zegt hij: Hoe weet je dat? En als je zegt waar ze op moeten letten, voel je wel dat ze denken: Hij daar, met zijn uitleg, doe het maar voor."

"Wat ik dan doe. (schiet in de lach) Dan zwijgen ze meestal. (op dreef) Dan vraag ik om latje trap te doen en de eerste ballen gaan er allemaal over. Welke fout maken ze? Nog voor ze de bal raken, kijken ze al of die bal naar de lat gaat", constateert hij. "Dan gaat je lichaam achteruit en vliegt hij erover. Zo lang mogelijk naar de bal kijken, dat is de regel bij alle balsporten. Bij Tiger Woods is dat golfballetje al 150 meter weg, maar zijn hoofd is nog steeds naar de grond gericht", besluit Nilis. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›