PSV'ers blijven fit bij 'Beul van Ammerzoden': ''Week lang spierpijn''

1
PSV'ers blijven fit bij 'Beul van Ammerzoden': ''Week lang spierpijn''

Tijdens de coronacrisis bleven de voetbalvelden in Nederland lange tijd leeg. De spelers van PSV blijven echter wel fit. Zo heeft spits Sam Lammers de hulp ingeroepen van Marco van der Steen.

De 54-jarige Bosschenaar heeft een fysiopraktijk in Ammerzoden en neemt de nodige voetballers onder handen. Ook PSV-doelman Robbin Ruiter en Yanick van Osch, die vorige week de overstap maakte van PSV naar Fortuna Sittard, blijven fit bij Van der Steen.

"Zijn bijnaam is de Beul van Ammerzoden. Hij laat je steeds je grenzen verleggen", hijgt Van Osch in gesprek met het Brabants Dagblad. "De visie van Marco spreekt mij enorm aan. Alles is gericht op kracht en explosiviteit. Daar heb ik straks tijdens de wedstrijden profijt van."

Ook Lammers verbaast zich over de intensiteit van de trainingen van Van der Steen, die als fysiotherapeut al meer dan 25 jaar actief is in de voetbalwereld. "Ik heb een week lang spierpijn gehad nadat ik de eerste keer hier was geweest", lacht hij.

Van der Steen heeft een duidelijke manier van werken."Een Ferrari is heel snel op een korte afstand. Een Trabant op diesel blijft heel lang rijden. Die twee probeer ik te combineren", legt hij uit. "Dat gebeurt in mijn ogen te weinig in het voetbal. Veel oefeningen die we doen heb ik zelf verzonnen, door mijn jarenlange ervaring in het voetbal en omdat ik denk dat ik weet wat goed voor ze is."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 May 2020 om 19:19
    Gezonde pijn
zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›