Strijd om tv-gelden barst los: ''Dan heeft PSV tien jaar lang last''

0
Strijd om tv-gelden barst los: ''Dan heeft PSV tien jaar lang last''

Het seizoen in de Eredivisie is ten einde en de Europese tickets zijn verdeeld, maar nu zal de strijd om de tv-gelden losbarsten. Het is de vraag of seizoen 2019/2020 meetelt voor de tv-geldenranglijst.

"PSV is het afgekapte seizoen liever kwijt dan rijk", schrijft clubwatcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. De Eredivisie-clubs mogen in totaal zo'n 87 miljoen euro verdelen. Als het afgelopen seizoen meetelt, dan verliest PSV tientallen punten op de tv-geldenranglijst ten opzichte van koploper Ajax.

PSV eindigde het afgelopen seizoen namelijk als vierde, maar behoudt sowieso de tweede plek op de tv-geldenranglijst en krijgt daardoor zo'n negen miljoen euro. Koploper Ajax verdient een miljoen meer. "Telt het afgebroken seizoen tóch mee, dan heeft PSV daar tien jaar lang - en zeker in de zwaarder meetellende eerste jaren - last van", aldus Elfrink. Feyenoord bezet de derde plek op de ranglijst.

De Eredivisie CV zal de tv-geldenranglijst waarschijnlijk op 2 juni behandelen. De clubs mogen zelf kiezen welke oplossing voor hen het meest redelijk is, het schrappen of meetellen van het afgelopen seizoen. "Stemmen acht clubs voor en acht clubs tegen, dan telt seizoen 2019-2020 tien jaar lang gedeeltelijk mee", aldus Elfrink.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›