Rijvers over 'Duitse' Schmidt: ''Dan vraag ik me dus af waarom''

1
Rijvers over 'Duitse' Schmidt: ''Dan vraag ik me dus af waarom''

Roger Schmidt staat vanaf volgend seizoen bij PSV voor de groep als hoofdtrainer, maar de 93-jarige Kees Rijvers snapt niet waarom de club uit Eindhoven voor een buitenlander heeft gekozen als opvolger van Ernest Faber (en Mark van Bommel). 

"Onlangs las ik dat er een nieuwe Duitse trainer komt en dan vraag ik me dus af waarom", reageert hij in het Eindhovens Dagblad. "PSV heeft toch zelf wel iemand in huis die de boel kan leiden? Ik vond het jammer dat het met Mark van Bommel niet gelukt is. In hem zag ik echt een coach", aldus Rijvers.

"Een strateeg op het middenveld, die overal goed over nadacht", vervolgt hij. "Tegenwoordig is het vak wel steeds lastiger, met al die meningen en toestanden eromheen. Op internet kijk ik niet en daar schijnt het allemaal te gebeuren. Vroeger had je een manager en een trainer en dat was het dan", blikt Rijvers terug. 

"Zij beslisten en daarmee basta", legt hij uit. "Nu lopen er zoveel mensen omheen en bemoeit jan en alleman zich ermee. Dat vind ik een hele slechte ontwikkeling. Zaakwaarnemers, directeuren, ja iedereen heeft het tegenwoordig uitgevonden. De clubs hebben het zelf ook allemaal goedgevonden, dat zeg ik er wel bij", benadrukt Rijvers. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 May 2020 om 15:30
    Wat maakt het nou uit dat het een duitser is Cees? Desnoods komt ie van de Noordpool. Als het gvd maar een goede trainer is!
zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›