Gerets moet vijf pillen per dag slikken: ''Gaat steeds achteruit''

0
Gerets moet vijf pillen per dag slikken: ''Gaat steeds achteruit''

Voormalig PSV-trainer Eric Gerets kwakkelt met zijn gezondheid, zo laat hij weten in gesprek met het Nieuwsblad. De 65-jarige Belg, die tussen 1999 en 2022 werkzaam was bij de club uit Eindhoven, merkt nog altijd de gevolgen van een hersenbloeding. 

"Het gekke is dat ik in 2012 een hersenbloeding kreeg en nog heb doorgewerkt tot 2015 zonder supergrote problemen", blikt hij terug. "Maar sinds ik stopte, omdat de symptomen te erg werden, ging het alleen bergaf. Er zijn tamelijk wat plekken in mijn hersenen waar weinig of geen doorbloeding meer is. Dat is niet best. Daardoor heb ik voortdurend last van duizeligheid", baalt Gerets.

"Mijn bloeddruk gaat omhoog en omlaag. Vijf pillen per dag slik ik", verklapt hij. "Bloedverdunners, een pil voor de cholesterol, voor de bloeddruk... Daardoor stagneert de bloeddruk, maar voor de rest helpen ze geen kloten. Die duizeligheid blijft", constateert Gerets, die hoopt dat de situatie niet verergert. 

"Als je voortdurend bang moet zijn, dan heeft het leven geen zin meer. En ik leef te graag. Dus daar denk ik totaal niet aan. Ik hoop wel dat het nu een klein beetje stagneert", vervolgt hij. "Het gaat steeds achteruit. Als het nog erger wordt… We leven, het is goed weer, daar moet je ook blij om zijn. Ik geniet nog met volle teugen", besluit Gerets. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›