''Ons team was een van de sterkste die PSV ooit heeft gehad''

0
''Ons team was een van de sterkste die PSV ooit heeft gehad''

Jan Poortvliet bewaart nog altijd goede herinneringen aan het PSV van 1978. Volgens de voormalig profvoetballer draaide het team om 'één geniale spelbepaler, met daaromheen een hoop dravers en werkpaarden'.

"Alle spelers wilden zich opofferen voor de ploeg, dat was juist onze grote kwaliteit", blikt hij terug op de website van Voetbal International. "Iemand als Gerrie Deijkers bijvoorbeeld. Die deed als spits heel veel voorbereidend werk. Hij is altijd heel erg onderschat geweest, maar voor ons had hij grote waarde. En wat dacht je van Huub Stevens achterin? Die schakelde al die spitsen uit", vervolgt Poortvliet.

"Met zijn vechtlust was hij ook een leider. Hupie was een sloper, een winnaar pur sang. Ons team was een van de sterkste die PSV ooit heeft gehad. Je kunt ons een beetje vergelijken met Atlético Madrid vandaag de dag, al hadden wij wél drive naar voren. Wij bléven maar gaan, wilden altijd zoveel mogelijk doelpunten maken. Voetbal is het publiek vermaken, de mensen op de banken krijgen. Rijvers had die intentie ook."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›