VVV hoopt op traditionele top drie: ''Dat moet je anders verdelen''

0
VVV hoopt op traditionele top drie: ''Dat moet je anders verdelen''

VVV-Venlo pleit voor een blijvende verandering in het Nederlands voetbal. De Limburgse club stelt dat er een herverdeling moet komen van de tv-gelden en de inkomsten uit Europees voetbal.

Marco Bogers, algemeen directeur van de Venloërs, vindt dat er geen sprake is van solidariteit in de Eredivisie. "Een promotie/degradatie-regeling is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het gaat over het overleven van het Nederlands betaald voetbal", zegt hij bij Avondgasten, een programma van de Limburgse regionale omroep L1. 

Bogers doelt op Ajax, Feyenoord en PSV. "Grote clubs weten dat ze volgend jaar weliswaar wat minder transferinkomsten hebben, maar wél degelijk transferinkomsten hebben én Europese gelden gaan verdienen. Die zou je natuurlijk anders moeten verdelen, net als tv-gelden. Daar wordt vanuit Den Haag ook op gedoeld", vervolgt hij.

De traditionele top drie heeft volgens hem een voorbeeldrol. "Je mag wat meer verwachten van de grotere clubs, die al jaren een voorsprong hebben als het gaat om transferinkomsten, Europese gelden en grotere stadions", aldus Bogers.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›