Woerts adviseert: ''Je moet met een seizoenskaart-plus komen''

0
Woerts adviseert: ''Je moet met een seizoenskaart-plus komen''

Vanwege de coronacrisis is er tot 1 september geen betaald voetbal in Nederland en daardoor lopen de clubs veel inkomsten mis. Chris Woerts beseft dat de gevolgen groot zullen zijn. 

"De betaald voetbaltak is in zwaar weer, alsof de Titanic op een ijsberg afkoerst", legt hij uit op de website van het Algemeen Dagblad. "Een jaar zonder publiek kost de grote clubs tientallen miljoenen euro’s en de kleinere clubs evenredig veel. Tachtig procent van de begroting van een club bestaat uit transfers, business seats en units, seizoenskaarten en events zoals congressen en bijeenkomsten", aldus Woerts. 

"Valt dat allemaal grotendeels weg, dan valt de bodem onder een club weg", waarschuwt hij. "Dus moet je op een andere manier inkomsten genereren. Dan moet je heel creatief zijn en dat is heel lastig in deze tijd", beseft Woerts, die wel een advies heeft voor de clubs met het oog op de loyaliteit van supporters. 

"Je moet met een seizoenskaart-plus komen. Waarbij je allerlei voordelen biedt. Denk daarbij zelfs aan kortingen op vakanties en boodschappen", adviseert hij. "Een aantrekkelijk pakket dat beschikbaar is voor alle supporters. Dat geldt ook voor de business seats en units, die nog meer geld opleveren. Het is onredelijk om mensen geld te laten investeren als ze er misschien niets voor terugkrijgen", stelt Woerts. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›