Hiddink: ''Zelfs het Ajax-bestuur liep mee in de polonaise''

1
Hiddink: ''Zelfs het Ajax-bestuur liep mee in de polonaise''

Guus Hiddink bewaart nog altijd geweldige herinneringen aan het veroveren van de Europa Cup 1 met PSV. Ruim 32 jaar na dato is de 73-jarige oefenmeester nog altijd ontzettend trots op de indrukwekkende prestatie van de club uit Eindhoven. 

"Het feest in ons hotel die nacht was bijzonder", blikt hij terug op de website van Voetbal International. "Je beseft dat je met z’n allen iets heel speciaals hebt gepresteerd. Dat maakt de ontlading intens. We zijn de hele nacht doorgegaan", herinnert Hiddink zich nog.

"Zelfs het Ajax-bestuur liep mee in de polonaise", verklapt hij. "Onder anderen voorzitter Ton Harmsen was daarbij. Die waren als supporter van ons in Stuttgart. Mooie herinneringen. Ik ben niet iemand die in plakboeken over de goede oude tijd zit te bladeren", aldus Hiddink. 

"Gelukkig heb ik alles in mijn kop zitten", vervolgt hij enthousiast. "Dus nu we het er zo over hebben, zie ik weer al die beelden in mijn hoofd voorbijkomen. En een vleugje van het gevoel van toen komt terug. De hele week na de finale voelde ik tijdloze vreugde. Ik wist niet dat euforie zó lang in je systeem kan blijven zitten. Dat is een heerlijk gevoel, kan ik je verzekeren", besluit Hiddink. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 May 2020 om 13:35
    Hahaha, nou die liefde is niet wederzijds. Wij liepen in de polonaise na de legendarische hattrick van Lucas Moura. Wat een held!
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›