''PSV loopt ook inkomsten uit concerten van Guus Meeuwis mis''

0
''PSV loopt ook inkomsten uit concerten van Guus Meeuwis mis''

De Nederlandse clubs worden hard getroffen als komend seizoen de meeste wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. Stef de Bont, Bas van den Hoven en Pieter Zwart onderzochten in Voetbal International de gevolgen op financieel vlak.

Ajax verdient in Nederland het meeste (51,7 miljoen euro) aan recettes, zoals catering, seizoenkaarten, business-seats en skyboxen. "Waar Ajax in absolute bedragen het hardst wordt getroffen in de omzet zonder inkomsten van publiek, komen de Amsterdammers relatief juist het best weg", schrijven De Bont, Van den Hoven en Zwart.

Ook PSV (31,4 miljoen), Feyenoord (29,6 miljoen), AZ (12,1 miljoen) en FC Groningen (6,9 miljoen) zijn in de jaarverslagen specifiek met de bedragen uit recettes. "Wedstrijdbaten zijn bij Ajax goed voor 26 procent van de inkomsten. Bij PSV is dat 33 procent en de andere clubs zitten tussen de veertig en vijftig procent. De meeste andere bvo's zitten in vergelijkbaar vaarwater als Feyenoord, FC Groningen en AZ."

"Clubs met een relatief modern stadion waaruit ze veel commerciële inkomsten kunnen halen, zoals ADO Den Haag, PEC Zwolle en FC Twente, krijgen de hardste klappen", vervolgen de journalisten. "Het voordeel dat zij hebben met luxe business-seats en skyboxen, is dan plots een nadeel."

"PSV wordt op soortgelijke wijze extra geraakt. Doordat het Philips Stadion eigendom is van de club, lopen de Eindhovenaren behalve eigen kaartverkoop ook inkomsten uit concerten van Guus Meeuwis mis", aldus De Bont, Van den Hoven en Zwart.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!