'Diehard PSV-fan' (31) doodgestoken: ''In zijn hart geraakt''

1
'Diehard PSV-fan' (31) doodgestoken: ''In zijn hart geraakt''

Joeri Veenstra is zaterdagavond om het leven gebracht bij een steekpartij. De 31-jarige Eindhovenaar, een fanatiek supporter van PSV, werd in zijn flatwoning aan de Tellegenstraat gedood.

Volgens de vader (Patrick) van het slachtoffer was zijn ex-vriendin met diens nieuwe vriend vlak daarvoor op bezoek bij Joeri, die door laatstgenoemde zou zijn doodgestoken. De reden van het bezoek is Patrick niet duidelijk.

"Of zij ruzie hadden? Dat weet ik niet precies. Ik weet wel dat ze niet alleen was, ze had haar nieuwe vriend meegenomen. Mijn zoon dacht dat hij zijn ex binnenliet, maar het was die man die naar boven kwam", vertelt hij in het Eindhovens Dagblad. Op de galerij van de derde verdieping ging het vervolgens mis. "Hij was in zijn hart geraakt", aldus Patrick.

Later worden de 28-jarige ex-vriendin en diens 35-jarige nieuwe vriend aangehouden. Vader Patrick is compleet aangeslagen, nadat hij Joeri vijf jaar eerder al kwijt dacht te zijn. "Hij kreeg een beroerte en ik moest hem met spoed naar het ziekenhuis brengen. Hij herstelde en ik dacht: erger dan dat kan het nooit meer worden. En dan krijg je zaterdagavond opeens een telefoontje dat je zoon dood is. Ik kan het niet geloven."

Volgens zijn vader had Joeri twee grote passies, namelijk PSV en housefeesten. "Joeri was een diehard PSV-fan, elke thuiswedstrijd zaten we op de tribune", aldus Patrick, die twijfelde om zijn verhaal te doen. "Maar er gaan nu al zoveel roddels rond over wat er is gebeurd. Ik heb ook nog niet alle antwoorden, maar ik weet wel: dit heeft hij niet verdiend."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 Apr 2020 om 16:05
    Als vader zou ik sowieso hem allebei terugpakken! Sowieso
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›