''Persoonlijke integriteit van Gerbrands wordt in twijfel getrokken''

0
''Persoonlijke integriteit van Gerbrands wordt in twijfel getrokken''

Valentijn Driessen heeft zich maandag in de Telegraaf kritisch uitgelaten over Mark Koevermans en Henk van Stee, de directeuren van respectievelijk Feyenoord en Sparta. Volgens de verslaggever brengt de coronacrisis niet het beste in mensen naar boven. 

"De persoonlijke integriteit van onder anderen Overmars, Toon Gerbrands (PSV) en Robert Eenhoorn (AZ) wordt zonder enige terughoudendheid in twijfel getrokken door bijvoorbeeld Sparta-directeur Henk van Stee en zijn Feyenoord-collega Mark Koevermans. Het trio wordt indirect beschuldigd coronadoden te gebruiken", schrijft hij in zijn column. 

"De insinuatie dat het morele dilemma van uitspelen in deze coronacrisis of het gezondheidsvraagstuk niet leidend is voor dit trio, maar het club- of zelfs persoonlijk belang getuigt van onfatsoen", vervolgt Driessen. "Zo’n beschuldiging raakt mensen diep in hun hart, terwijl die clubs net zo lijden in deze crisis als alle anderen", constateert hij. 

"Dat wordt prettig vergaderen als Van Stee zijn hand komt ophouden bij Overmars, omdat de jeugdopleiding van Sparta zonder de euro’s van Ajax weinig meer voorstelt", legt Driessen uit. "Zo ver zal het met Koevermans niet eens komen. Hij zei ooit al de leiderschapskwaliteiten te missen voor het directeurschap bij Feyenoord en voert nu in die rol lange-tenen-politiek."

"Overmars liep tegen de afspraken in voor de troepen uit – Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zouden samen bekendmaken te willen stoppen met de Eredivisie – en daardoor is de Feyenoord-directeur dusdanig op z’n teentjes getrapt dat hij zich niet meer liet horen in het onderlinge overleg tussen de topclubs en afzegde voor de call met de KNVB en alle Eredivisie-clubs", blikt hij terug. 

"Tevens verliet Koevermans de appgroep van de 18 Eredivisie-directeuren, die in het leven was geroepen door ECV-directeur Mattijs Manders", verklapt Driessen. "Maar het ergste: hij gooide z’n principes overboord en koos ineens niet voor stoppen, maar wachten met een beslissing over de Eredivisie. Over principieel leiderschap gesproken", sneert hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›