VI: ''UEFA en ECA dreigen PSV en Ajax met Europese uitsluiting''

4
VI: ''UEFA en ECA dreigen PSV en Ajax met Europese uitsluiting''

De UEFA is nog altijd hoopvol dat de Europese competities uitgespeeld kunnen worden. Dit blijkt uit een brief die de Europese voetbalbond heeft verstuurd naar alle nationale voetbalbonden en clubs.

Het stopzetten van de competitie kan grote gevolgen hebben, zo meldt de UEFA. Uitsluiting van de tickets voor de Europese toernooien is een serieus dreigement van de Europese voetbalbond. De brandbrief is ondertekend door UEFA-baas Aleksander Ceferin, Andrea Agnelli en Lars-Christer Olsson. Die laatste is de baas van de European Leagues, waar ook de Eredivisie bij is aangesloten.

"We zijn vol vertrouwen dat het voetbal in de komende maanden weer kan worden hervat, waarbij de openbare autoriteiten de voorwaarden bepalen. Wij vinden dat elke beslissing om nationale competities nu al stop te zetten op dit moment voorbarig en niet gerechtvaardigd is", zo schrijft de UEFA.

"Aangezien deelname aan de UEFA-competities wordt bepaald door sportieve resultaten die zijn bereikt aan het einde van een volledig gespeelde nationale competitie, kan een voorbarige beëindiging twijfels veroorzaken over het vervullen van deze voorwaarde. UEFA behoudt zich het recht voor om te beoordelen of clubs worden toegelaten tot de UEFA-competities van 2020/21, in lijn met de relevante regelgeving rond de betreffende competities", aldus de UEFA.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 3 Apr 2020 om 20:56
  Stelletje homo’s! Hier moet je laten zien dat veiligheid en gezondheid voor gaat en prioriteit is! Straks liggen alle spelers in Quarantaine incl. de scheids, dan heb je helemaal geen voetbal meer. Stelletje mongolen! Alle competitie stoppen en weer verder gaan als alles voorbij is > wanneer alles voor bij is, dan staan we met z’n allen gezond weer op het veld en tribune!
 • 3 Apr 2020 om 14:21
  Gewoon machtsMISBRUIK van die totaal losgeslagen BOBO'S. Klassejustitie, alledrie de voorzitters van respectievelijke bonden meteen op non actief zetten
 • 3 Apr 2020 om 12:50
  • Quote van 3 Apr 2020 om 12:46
   Het gaat alleen om geld. Stelletje schurken. Het lijkt de EU wel
  De wereld is gek geworden. Italië en Spanje straks wel CL spelen en wij niet omdat wij geen risico nemen en zuid Europa wel. En ook nog 1 miljard storten voor die landen om ze ook nog vooruit te helpen? Straks werken wij tot onze 80e en hun zitten op hun 55e op het terras de hele dag. Krankzinnig allemaal.
 • 3 Apr 2020 om 12:46
  Het gaat alleen om geld. Stelletje schurken. Het lijkt de EU wel
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›