Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch''

0
Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch''

Mattijs Manders, directeur van de Eredivisie CV, vraagt zich af of het huidige seizoen van de Nederlandse competitie nog kan worden afgemaakt. Manders blijft hopen, maar houdt serieus rekening met negatieve vooruitzichten. 

De KNVB maakte eerder deze week bekend dat er drie scenario's zijn, waaronder wedstrijden ná 30 juni. "Eigenlijk zou het niet over voetbal moeten gaan in deze tijden, maar we zijn nog niet klaar met onze competitie en moeten op de één of andere manier tot een einde zien te komen. En hoe, daar hebben we het nu over", doelt Manders bij de NOS op dagelijkse calls met de clubs.

Vooralsnog ligt de Eredivisie tot en met 6 april stil, maar het is onrealistisch dat er tegen die tijd weer gespeeld kan worden. "Dinsdag is er weer een persconferentie met Mark Rutte, dan krijgen we weer te horen waar we staan. Misschien worden de maatregelen wel verscherpt, dat weten we niet. Het scenario waar we in eerste instantie op afkoersten, het uitspelen van de competitie met publiek, wordt steeds minder realistisch."

En dus zijn spookwedstrijden ook mogelijk. "Als je nu kijkt naar de ontwikkelingen... Áls de competitie nog wordt uitgespeeld, dan zou het zomaar kunnen dat het zonder publiek is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›