''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand''

1
''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand''

De coronapandemie legt de maatschappij plat. Toch hoopt de KNVB dat het huidige voetbalseizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie toch nog afgemaakt kan worden. Wim Kieft vindt dat een bedenkelijk standpunt.


De oud-voetballer begrijpt de economische belangen, maar vindt dat deze veel te ver doortrokken worden. "Dan sneeuwt het gezondheidsaspect onder en hoewel die achterliggende gedachte tot op zekere hoogte begrijpelijk is, doet hij toch geforceerd aan. Moreel kan je getuige het aantal slachtoffers en besmettingen toch niet gaan voetballen", schrijft hij in De Telegraaf.

"Fysiek is het ook nauwelijks mogelijk om die laatste wedstrijden te spelen als het kabinet dinsdag besluit dat de sportverenigingen tot 1 juni op slot blijven, terwijl de ambiance van het spelen zonder publiek geen aangenaam vooruitzicht is. Als het mogelijk is, trek hier dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand. Natuurlijk zal niet iedereen daar blij mee zijn, maar het lijkt me toch de meest logische oplossing in deze crisistijd", besluit hij.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Mar 2020 om 23:14
    Nou, dat lijkt me geenszins de juiste beslissing aangezien Ajax op doelsaldo dan kampioen zou zijn terwijl ze 2 maal van AZ verloren hebben. Maar de KNVB kennende is dat een mogelijk scenario vrees ik
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›