Driessen: ''Dat zou het ondermaats presterende PSV kans maken op CL''

3
Driessen: ''Dat zou het ondermaats presterende PSV kans maken op CL''

PSV bezet momenteel de vierde plek in de Eredivisie. De Eindhovenaren kunnen zich dit seizoen nog plaatsen voor de Champions League, maar dan moet de competitie wel worden uitgespeeld. Valentijn Driessen is benieuwd met welk scenario de KNVB gaat komen.

"Het zou onverstandig zijn om het seizoen tot dusver te schrappen en zo'n driekwart van de competitie als niet gespeeld te beschouwen", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Het meest eerlijk en transparant is de huidige stand als eindstand aan te merken zonder een kampioenschap te vergeven."

Driessen zou bij de verdeling van de Europese tickets wel de ranglijst toepassen. "Op doelsaldo een groepsticket Champions League voor Ajax en een voorrondeticket voor AZ, een groepsticket Europa League voor Feyenoord en voorrondetickets voor PSV en Willem II. Dat doet recht aan de gespeelde wedstrijden en de bijzondere prestaties van AZ en Willem II", aldus de journalist.

Er wordt ook geopperd om bij de verdeling van de Europese tickets de ranglijst van vorig seizoen te gebruiken. "Dat zou een gotspe zijn", vindt Driessen. "Dan zou het ondermaats presterende PSV kans maken op Champions League-voetbal via de voorronde, AZ zijn veroordeeld tot de Europa League, Feyenoord voorronde Europa League moeten overleven."

"Het tegenvallende FC Utrecht, dat de tweede voorronde van de Europa League niet overleefde tegen het Bosnische Zrinjski Mostar, zou een herkansing krijgen terwijl ze nu achter Willem II zesde staan", besluit Driessen.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 27 Mar 2020 om 17:07
  Homo’s
 • 27 Mar 2020 om 12:13
  • Quote van 27 Mar 2020 om 11:14
   Huidige stand, bij gelijk aantal punten; het onderling resultaat.
  Hahaha, zoals altijd gaat het Ajax hart van Valentijn boven zijn journalistieke objectiviteit! Wat een pannenkoek zeg!
 • 27 Mar 2020 om 11:14
  Huidige stand, bij gelijk aantal punten; het onderling resultaat.
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›