PSV doet handreiking aan achterban: seizoenskaarten niet duurder 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei' PSV biedt hulp aan sponsoren: ''Netwerk moet in stand blijven'' KNVB stelt steunpakket van elf (!) miljoen euro beschikbaar 'Diehard PSV-fan' (31) doodgestoken: ''In zijn hart geraakt''

''Als Bruma op snelheid raakt, was hij gewoon niet te stoppen''

0
''Als Bruma op snelheid raakt, was hij gewoon niet te stoppen''

Bruma werd afgelopen zomer voor 15 miljoen euro overgenomen van Red Bull Leipzig, maar maakt allesbehalve indruk bij PSV. Jan Olde Riekerink ziet waar het aan ligt bij de Portugese aanvaller.

"Toen PSV hem aantrok, heb ik gezegd dat ze een potentieel toptalent in huis hadden gehaald. Bruma is een enorm leuk joch met veel kwaliteiten en mogelijkheden. Alleen zie je inmiddels ook dat zelfs het grootste talent niet in elke omgeving op dezelfde manier gedijt. Als Bruma op snelheid raakte, was hij gewoon niet meer te stoppen", zegt Olde Riekerink in VI.

De oefenmeester herinnert zich nog goed de samenwerking tussen Wesley Sneijder en Bruma. "Ik vond dat Bruma in het begin te vaak in de bal kwam en te weinig de ruimtes achter de verdediging bespeelde. Na verloop van tijd ging dat steeds beter, ook door die goede samenwerking met Wesley. Die wist precies wanneer hij Bruma weg moest steken, of wanneer hij hem de bal in zijn voeten moest spelen. Wesley en Bruma waren uitstekend."

"Bruma’s grootste kwaliteiten liggen niet in de kleine ruimte, hij moet op snelheid kunnen komen, om ruimtes achter de verdediging te bespelen", vervolgt Olde Riekerink. "Als Bruma de bal vooral in zijn voeten krijgt, zie je hem vaker vastlopen en verzanden."

"Bij Galatasaray was hij een jonge jongen, werd hij in bescherming genomen en begeleid door grote namen om zich heen. Bij PSV is hij binnengekomen met de status van gearriveerde speler. Wellicht heeft hij daar moeite mee, helemaal als hij die status niet gelijk weet waar te maken. Bruma is namelijk een gevoelige jongen", besluit Olde Riekerink.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›