PSV doet handreiking aan achterban: seizoenskaarten niet duurder 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei' PSV biedt hulp aan sponsoren: ''Netwerk moet in stand blijven'' KNVB stelt steunpakket van elf (!) miljoen euro beschikbaar 'Diehard PSV-fan' (31) doodgestoken: ''In zijn hart geraakt''

''PSV moet aantonen meer dan 20% van omzet te verliezen''

0
''PSV moet aantonen meer dan 20% van omzet te verliezen''

De coronauitbraak raakt ook PSV hard. De club uit Eindhoven heeft al een aanvraag ingediend om werktijdverkorting te mogen doorvoeren. Het is nog niet duidelijk of PSV in aanmerking komt voor die regeling.

"Ze moeten aantonen dat ze meer dan 20% van hun omzet verliezen", zegt Marc Boele, directeur van de CED, de koepelorganisatie van de Eerste Divisie. "Als het alleen gaat over afgelopen week, is er geen club die zich kwalificeert. Maar als er langer niet gespeeld wordt, komen alle clubs in aanmerking."

De Belastingdienst heeft wel elke club in het betaald voetbal uitstel verleend bij het betalen van belastingen. "Zo neemt de liquiditeit toe", vertelt Wim van de Fliert van het Utrechtse onderzoeksbureau Hypercube in gesprek met Het Financieele Dagblad. "Dat is van groot belang nu de portemonnee snel leegloopt. De lonen moeten betaald worden, maar de inkomsten vallen weg."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›