PSV doet handreiking aan achterban: seizoenskaarten niet duurder 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei' PSV biedt hulp aan sponsoren: ''Netwerk moet in stand blijven'' KNVB stelt steunpakket van elf (!) miljoen euro beschikbaar 'Diehard PSV-fan' (31) doodgestoken: ''In zijn hart geraakt''

''Eindelijk zag ik hoe belachelijk goed Erwin Koeman voetbalde''

0
''Eindelijk zag ik hoe belachelijk goed Erwin Koeman voetbalde''

Vanwege het coronavirus mag er voorlopig nog niet gevoetbald worden en daardoor was de terugblik op het EK in 1988, dat afgelopen weekend werd uitgezonden door de NOS, een lichtpuntje voor veel voetballiefhebbers. Ook Nico Dijkshoorn heeft genoten. 

"Eindelijk zag ik zondagmiddag, in de lange samenvattingen van alle EK ’88- wedstrijden, hoe belachelijk goed Erwin Koeman voetbalde", schrijft hij in zijn column voor VI. "Ik zag eindelijk eens niet alleen het omlaaggetrokken ooglid van Hans van Breukelen, maar ik zag zijn uitgooien. Ongelofelijk. Vanaf de doellijn naadloos voor de voeten van Ronald Koeman, vlak naast de middenstip", blikt Dijkshoorn terug.

"Het was zo fijn nu ook eens de Sovjets te zien voetballen", vervolgt hij. "Niet alleen de teleurgestelde kop van Igor Belanov, maar het tactische gevecht met Nederland om de macht. Twee spelsystemen, keihard botsend. Dat zie je anders nooit. Ik kan bijvoorbeeld het beroemde doelpunt van Wim Kieft tegen de Ieren wel dromen, maar nu zag ik de opbouw naar die goal toe", aldus Dijkshoorn. 

"Het doodsbange geschuif van spelers die de uitschakeling al in hun lichaam voelden", legt hij uit. "Maar vooral dus Jan Wouters. Bijna alles met buitenkant-voet. Lepe lobjes over keepers die veertig centimeter te ver voor hun doel stonden. Niet alleen de beroemde steekbal op Marco van Basten, maar tientallen droomballetjes tussen de verdediging door", besluit Dijkshoorn. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›