PSV doet handreiking aan achterban: seizoenskaarten niet duurder 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei' PSV biedt hulp aan sponsoren: ''Netwerk moet in stand blijven'' KNVB stelt steunpakket van elf (!) miljoen euro beschikbaar 'Diehard PSV-fan' (31) doodgestoken: ''In zijn hart geraakt''

Faber beseft: ''Heel anders dan mijn voorganger Van Bommel''

0
Faber beseft: ''Heel anders dan mijn voorganger Van Bommel''

Ernest Faber nam het dit seizoen als interim-trainer over van Mark van Bommel, maar keert volgend seizoen weer terug in zijn rol in de PSV-jeugdacademy. De oefenmeester heeft de fijne kneepjes geleerd buiten PSV.

"Ik heb het vak geleidelijk aan geleerd. Heel anders dan mijn voorganger Mark, die als komeet is gekomen. Ik ben als trainer onderaan begonnen, heb vervolgens zo'n beetje alle elftallen gehad en daarna het hoofdtrainerschap bij FC Eindhoven aanvaard. Maar eerst heb ik veel fouten gemaakt, die ik heb meegenomen naar een niveau hoger", zegt Faber in PSV Supporter.

Ook bij FC Groningen ging het niet zonder slag of stoot. "Ik heb vooral geleerd dat je vooral leert van je eigen fouten. Het is zaak om in die fases juist rustig te blijven. In Groningen kreeg ik veel kritiek van de pers, iedereen vond iets van mij en van het spel van de ploeg. Ook al vallen de resultaten tegen, dat betekent niet dat je verkeerd bezig bent."

Faber heeft er vertrouwen in dat het dit seizoen goed gaat komen. "Ik kijk vooral naar talenten. Talent gaat nooit verloren, maar het is aan de speler zelf om het eruit te halen. Ik zie veel goede dingen op trainingen en ook in de wedstrijden. Daar moeten we het ook laten zien" besluit Faber.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›