AD: ''Dat laatste zou weer betekenen dat AZ kampioen wordt''

0
AD: ''Dat laatste zou weer betekenen dat AZ kampioen wordt''

Vanwege het coronavirus is het nog maar de vraag of er dit seizoen überhaupt gevoetbald gaat worden in Nederland en daardoor zijn er nog drie scenario's mogelijk. De meest voor de hand liggende is dat er een streep door het huidige seizoen gaat.

Volgens het Algemeen Dagblad is er echter ook nog een andere optie. "In het tweede scenario wordt de huidige koploper Ajax formeel kampioen, en worden de overige Europese plekken verdeeld op basis van de huidige stand. Complicatie: Ajax, AZ, Feyenoord en FC Utrecht hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de rest", schrijven Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels op de website. 

"Bovendien kun je discussiëren of je een gelijke eindstand dan op basis van doelsaldo bepaalt, ofwel op basis van onderling resultaat", vervolgt duo. "Dat laatste zou weer betekenen dat AZ kampioen wordt. En hoe ga je om met de Keuken Kampioen Divisie en de bijbehorende promotie- en degradatieplaatsen? Kun je clubs als Cambuur of De Graafschap zomaar hun promotiekansen afnemen, ten faveure van bijvoorbeeld hekkensluiter RKC, met alle financiële gevolgen van dien?"

"Een mogelijkheid kan daarbij ook zijn om de eredivisie komend seizoen met twintig clubs te spelen, maar er zijn meer varianten mogelijk", leggen Mossou en Wijffels uit. "In de vergaderingen van de laatste dagen is ook geopperd om het seizoen te beslissen met alternatieve play-offs. Bijvoorbeeld een dubbele finale om de landstitel, een toernooi om de overige Europese plekken, en uitgebreidere promotie/degradatie play-offs", besluit de verslaggevers. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›