Derksen: ''Van Breukelen zit achter het ontslag van Van Bommel''

1
Derksen: ''Van Breukelen zit achter het ontslag van Van Bommel''

Volgens Johan Derksen is RvC-lid Hans van Breukelen de reden dat Mark van Bommel is ontslagen bij PSV. De analist meent dat algemeen directeur Toon Gerbrands de oefenmeester juist wilde behouden.

"Ik heb sterk de indruk dat Van Breukelen achter het ontslag van Van Bommel zit", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Toon Gerbrands heeft de schuld gekregen van het ontslag van Van Bommel, maar hij is er drie keer voor gaan liggen toen van hogere hand het geluid kwam dat het tijd werd dat hij ontslagen werd."

"Van Bommel weet ook dat Gerbrands hem intern heel erg verdedigd heeft, maar de raad van commissarissen heeft gezegd dat het onhoudbaar was en hij eruit moest", aldus Derksen, die denkt dat Van Breukelen van Van Bommel af wilde.

"Van Breukelen is de enige met voetbal-knowhow", reageert Derksen. "Hij wilde van Van Bommel af. Het is ook geen toeval dat Schmidt de nieuwe man is. Toen Van Breukelen op een blauwe maandag bij de KNVB werkte wilde hij Schmidt halen als bondscoach. Hij laat zich zien, je hoort hem niet en hij zwaait zelfs niet, maar hij speelt nog wel een rol. Dus mocht Schmidt mislukken, dan is Hans meteen verantwoordelijk."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 Mar 2020 om 13:16
    Alle hulde voor van Breukelen dan. MVB is en blijft een clubicoon, maar faalde hopeloos in deze job. Wat hij met Jeroen zoet Flikte, Sadilek maanden linksback, Ajax uit debacle tegen 10 man, het was gewoon dramatisch allemaal en zonder prijzen.
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›