PSV doet handreiking aan achterban: seizoenskaarten niet duurder 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei' PSV biedt hulp aan sponsoren: ''Netwerk moet in stand blijven'' KNVB stelt steunpakket van elf (!) miljoen euro beschikbaar 'Diehard PSV-fan' (31) doodgestoken: ''In zijn hart geraakt''

Faber: ''Bergwijn wilde die zondag niet vechten, dan ga ik verder''

2
Faber: ''Bergwijn wilde die zondag niet vechten, dan ga ik verder''

Steven Bergwijn vertrok deze winter naar Tottenham Hotspur en de aanvaller besloot niet in actie te komen voor PSV tegen FC Twente. De ploeg van Ernest Faber verspeelde ook nog punten tegen de Tukkers. Faber gaat in op de situatie.

"Ik heb voor de wedstrijd gevraagd of ze bereid waren om gas te geven", begint Faber tegenover ELF Voetbal. "Iedereen zei toen: 'Ja'. Maar Steven kwam later naar me toe en vroeg om mij niet op te stellen. En dus heb ik hem uit de opstelling gehaald. Tot zover het traject tussen speler en trainer."

Faber snapt dat Bergwijn die keuze heeft gemaakt. "Vanuit zijn perspectief is het heel goed te begrijpen. Het past ook in de ambitie van PSV. Steven is sinds zijn 13e bij PSV en heeft kampioenschappen meegemaakt, maar kreeg nu de kans een toptransfer te maken. Bij voorkeur hadden we hem in de zomer verkocht, maar je hebt het niet altijd zelf in de hand."

De oefenmeester wil nog wel één ding kwijt tegenover de pers. "Voor mij telt alleen dat we gemotiveerde spelers op het veld hebben. Ik heb alleen gekeken naar wie op die bewuste zondag voor PSV wilde vechten. Steven wilde dat niet, dan ga ik door naar de volgende", besluit Faber.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Mar 2020 om 08:12
  • Quote van 23 Mar 2020 om 21:53
   Valt me tegen van Bergwijn. Gewoon de zoveelste slappe lul dus...
  Inderdaad. De heren kussen vaak hun logo, maar als er een trein naar een mooiere club voorbij komt is het zoenen snel vergeten!
 • 23 Mar 2020 om 21:53
  Valt me tegen van Bergwijn. Gewoon de zoveelste slappe lul dus...
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›