Thuishaven PSV in 2023 decor van finale UEFA Women's Champions League

0
Thuishaven PSV in 2023 decor van finale UEFA Women's Champions League

De finale van de UEFA Women's Champions League in 2023 wordt gespeeld in het Philips Stadion. Dat heeft de Europese voetbalbond vandaag bekendgemaakt.

De KNVB wil zoveel mogelijk meiden en vrouwen enthousiast maken voor voetbal. Door de finale van de Champions League naar Nederland te halen laat de KNVB meiden zien dat je ook op clubniveau het allerhoogste podium kan bereiken. Een mooie manier om de jeugd te inspireren, een nieuwe legacy achter te laten en een nieuwe stimulans te geven aan het vrouwenvoetbal in Nederland.

De Nederlandse voetbalbond koos in een eerder stadium al voor Eindhoven, vanwege het sportieve en innovatieve karakter van de stad, met een toppositie op het gebied van technologie, ontwerp en kennis. Het Philips Stadion, in het hart van het Eindhovense stadscentrum, is een gastvrij state-of-the-art stadion, dat in 2019 nog tweemaal het decor was voor de OranjeLeeuwinnen.

Dat de UEFA Women’s Champions League Final naar Eindhoven komt, is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, PSV, BrabantSport en de KNVB. In totaal stelden vijf stadions zich kandidaat voor de UEFA Women’s Champions Leaguefinales van 2022 en 2023. De UEFA wees het Allianz Stadion in Turijn aan als locatie voor de finale van 2022. Eindhoven en het Philips Stadion hadden zich alleen kandidaat gesteld voor 2023.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›