''Er is een oproep gedaan in de trein, toch gaat een aantal de fout in''

0
''Er is een oproep gedaan in de trein, toch gaat een aantal de fout in''

De KNVB heeft een vooronderzoek gestart naar antisemitische leuzen rond Ajax-PSV van afgelopen 2 februari. Twee supporters van PSV werden toen al opgepakt voor het uiten van antisemitische leuzen in de Johan Cruijff Arena. PSV meldt een procedure te gaan starten om de twee supporters een stadionverbod te geven.

"We hebben de beelden teruggekeken, maar we hebben niet meer boosdoeners kunnen vinden. Dat hebben we de openbaar aanklager van de KNVB laten weten", vertelt een woordvoerder van PSV tegenover Trouw. De openbaar aanklager moet nog gaan bepalen of PSV een straf moet krijgen na het uiten van antisemitische leuzen door supporters.

De woordvoerder van PSV zegt dat de fans van PSV voorafgaand aan de wedstrijd in Amsterdam wel degelijk zijn gewaarschuwd om geen antisemitische leuzen te uiten. "Ze hebben een persoonlijke mail gekregen, er is een oproep gedaan in de trein en toch gaat een aantal dan helaas de fout in."

Volgens Aron Vrieler van het Cidi (Centrum Informatie en Documentatie Israel), is door het incident bij FC Den Bosch-Excelsior van vorig jaar november het bewustzijn onder supporters over racisme gegroeid. "Er zijn nog vele rotte appels, maar er is meer bereidheid dit als probleem te zien. Ik denk dat een jaar geleden nog geen Kamervragen zouden zijn gesteld over een incident als bij Ajax-PSV", aldus Vrieler.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›