KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg Eretitel voor Van den Heuvel: ''Een clubman pur sang'' Levchenko 'waarschuwt' PSV: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' VI: ''UEFA en ECA dreigen PSV en Ajax met Europese uitsluiting'' Gerbrands reageert: "Dan heeft voetbal geen prioriteit meer''

Brusselers over PSV-uitblinker: ''In de jeugd had hij het even lastig''

0
Brusselers over PSV-uitblinker: ''In de jeugd had hij het even lastig''

Geert Brusselers, oud-trainer van PSV O19, kijkt met veel belangstelling naar de ontwikkeling van Cody Gakpo. De twintigjarige aanvaller is onder Ernest Faber uitgegroeid tot basisspeler en behoort inmiddels wekelijks te de uitblinkers.

"Zijn slagingskans in de jeugdopleiding was altijd al groot", vertelt Brusselers in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Alle voorwaarden waren aanwezig. Mooi dat hij bij PSV de kansen krijgt en daar mag ook Van Bommel nog credits voor krijgen natuurlijk. Niet elke trainer kiest ervoor om jonge talenten in te passen tussen zoveel ervaren spelers."

Gakpo had het niet altijd even makkelijk op De Herdgang. "In de jeugdelftallen heeft hij het nog even lastig gehad in de periode waarin hij in de groei was, maar uiteindelijk is talent en mentaliteit ook bij hem doorslaggevend", luidt het vervolg. 

"Hij heeft zich nooit gek laten maken, terwijl spelers om hem heen soms veel aandacht trokken en kregen. Cody keek er dan naar en dacht er het zijne van. Hij vond normaal doen altijd belangrijk. Hij past perfect bij PSV, is trots op zijn club en ik denk dat hij zijn volle potentieel nog lang niet heeft benut", aldus Brusselers.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!