Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Nuance zoek rond 'Ihattaren-spreekkoren': ''Dat blijft de vraag''

0
Nuance zoek rond 'Ihattaren-spreekkoren': ''Dat blijft de vraag''

Na afloop van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV ging het over de mogelijke kwetsende spreekkoren van de ADO-aanhang aan het adres van Mohamed Ihattaren.

PSV-trainer Ernest Faber veroordeelde na afloop de teksten. Clubwatcher Rik Elfrink wil echter een nuance aanbrengen. "Faber heeft natuurlijk gelijk dat het schandalig is als er teksten naar hem geslingerd zijn, maar de vraag blijft natuurlijk of dat wel gebeurd is", schrijft hij in het Eindhovens Dagblad.

"Een ADO-adviseur vond het nodig om de PSV-trainer op Twitter nog even uit te maken voor iemand die tegen betaling seksuele diensten verleent en zo blijft de nuance natuurlijk wel erg ver weg", geeft hij aan. "Niet de sociale media zelf, maar een aantal verhitte gebruikers vergiftigt de discussie over iets waarvan niet vaststaat of het nu wel of niet is gebeurd."

Volgens de ADO-aanhang werd er gezongen 'homo's vieren carnaval'. "Als dat als 'niet zo erg' wordt gezien - 'het gebeurt in andere stadions inderdaad ook' - is dat het snelle failliet van de KNVB-campagne waarbij met een regenboogbandje door aanvoerders in het betaald voetbal aandacht werd gevraagd voor diversiteit. Niet dat ook maar iemand verwacht had dat dit meteen alles zou uitbannen, maar het zou toch mogelijk moeten zijn om soms iets originelers te verzinnen", aldus Elfrink.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›