Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

''Klasse en kwaliteit droop er bij aantal PSV-spelers gewoon vanaf''

0
''Klasse en kwaliteit droop er bij aantal PSV-spelers gewoon vanaf''

PSV kende zaterdagavond weinig moeite met ADO Den Haag. In de Hofstad werd het 0-3 voor de Eindhovenaren. ADO-verdediger Sam Stubbs merkte dat het een kansloze zaak was voor zijn ploeg.

"Met PSV realiseerden we ons wel dat we met een ploeg van een ander kaliber in de Eredivisie te maken hebben", zegt Stubbs in gesprek met De Telegraaf. "Je hoopt altijd een kansje te hebben of te kunnen stunten tegen een grote ploeg. Maar vandaag droop de klasse en kwaliteit er bij een aantal PSV-spelers gewoon vanaf."

Stubbs, die overkwam vanuit het Championship, moet wennen in Nederland. "Daar spelen we voetbal met 100 kilometer per uur. Het vliegt alle kanten op, maar de kwaliteit ontbreekt. In de Eredivisie is meer tactiek, ploegen laten zich inzakken en ik moet goed weten waarom ik een bepaalde pass geef."

De verdediger weet dat ADO Den Haag nog veel punten moet pakken om zich te handhaven. "Pittig, maar logisch. De Eredivisie is geen Mickey Mouse-league. In Engeland denken ze ook dat de Schotse competitie niet veel voorstelt en dat er maar twee ploegen echt voetballen. Hier kunnen ook veel meer clubs goed voetballen", aldus Stubbs. "Maar je moet niet denken dat we iets buitenaards moeten bewerkstelligen. Eén dreun van PSV bepaalt niet je lot."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›