Zenden over Bergwijn: ''Hetzelfde geldt voor Ziyech bij Chelsea''

0
Zenden over Bergwijn: ''Hetzelfde geldt voor Ziyech bij Chelsea''

Boudewijn Zenden is content met de stappen die Steven Bergwijn en Hakim Ziyech gezet hebben. De voormalig prof benadrukt dat hij het goed vindt dat ze niet direct naar de top gaan, maar is eerst uitblinken in de Eredivisie.

"Allemaal spelers die in mijn ogen het juiste traject hebben gevolgd en een voorbeeld zijn hoe een jonge speler het zou moeten aanpakken. Spelen voor een club in de Eredivisie, op het hoogste niveau in Nederland zo veel mogelijk minuten in de benen krijgen, qua persoonlijkheid groeien en de kans pakken om je Europees te laten zien", zegt Zenden in De Telegraaf.

De voormalig speler van PSV weet wanneer het tweetal zich in de kijker heeft gespeeld. "Stevie kwam vorig seizoen twee keer in actie tegen Tottenham Hotspur en speelde zich in de kijker. Hetzelfde geldt voor Ziyech bij Chelsea, waartegen Ajax het dit seizoen twee keer opnam. En in mijn tijd trof ik FC Barcelona vier keer, voordat ik van PSV de overstap naar Catalonië maakte. Ik geloof meer in deze geleidelijke weg dan dat je op je zestiende bijvoorbeeld naar Manchester City gaat. Dan is de slagingskans veel kleiner", zegt Zenden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›