''Deze situatie bij PSV is een goede Guti op het lijf geschreven''

0
''Deze situatie bij PSV is een goede Guti op het lijf geschreven''

Bij PSV is het gemoed deze week een stuk beter na de overwinning op Willem II. Clubwatcher Reon Boeringa ziet echter nog voldoende verbeterpunten bij de Eindhovenaren.

De journalist is nog niet te spreken over Pablo Rosario en Jorrit Hendrix op het middenveld. "Als die jongens de opbouw moeten verzorgen, dat is wel gewoon een probleem", zegt Boeringa tegenover Voetbal International. "Als je tegen een ploeg speelt die zich ingraaft, dan gaan Hendrix en Rosario de openingen niet voor je vinden. Dat probleem blijft dan bestaan."

"Aan de bal zijn ze allebei niet zo heel goed", vervolgt Boeringa. "Daar ligt hun kracht, dat weten zijzelf en de trainers ook. Zonder bal zijn het wel jongens die in de tactische discipline blijven en de verdediging ondersteunen. Daarin zijn ze belangrijk. Toch staan Rosario en Hendrix er bij het publiek niet zo lekker op. Het is toch het symbool geworden van een bepaalde manier van spelen en de slechte resultaten."

Boeringa vindt dat zelf niet helemaal 'fair'. "PSV heeft niet goed gespeeld en zij worden daar vaak op aan gekeken. Maar wat spelers zonder bal doen, is wat mensen vaak niet zien. Ik vind dat dus niet helemaal terecht. Aan de andere kant moet er wel iets gebeuren, wil je PSV voetballend naar de volgende fase krijgen. Ik kan me niet voorstellen dat dat met hen allebei in het elftal is."

Volgens Boeringa is Érick Gutiérrez de oplossing op het middenveld. "Maar hij is anderhalf jaar een soort mysterie. Je zag soms dat hij heel goed kan voetballen, maar dan was het ook weer vijf wedstrijden helemaal niks. Dit is eigenlijk een situatie die een goede Guti op het lijf geschreven is. Aan de andere kant pakt hij ook nu zijn kans niet en dwingt hij geen basisplaats af. Dan is het ook een keer klaar."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 november 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›