Drie buitenlandse opties voor trainerspost PSV: ''Een sterke tacticus''

1
Drie buitenlandse opties voor trainerspost PSV: ''Een sterke tacticus''

PSV is op zoek naar een opvolger voor interim-trainer Ernest Faber. Bas van den Hoven zet namens Voetbal International drie buitenlandse opties op een rij, namelijk Roger Schmidt, Hein Vanhaezebrouck en Markus Weinzierl.

Roger Schmidt maakte in het verleden indruk bij Red Bull Salzburg. "Met verbluffend pressingvoetbal speelden de Oostenrijkers voortdurend een paar versnellingen hoger", schrijft Van den Hoven. "In Oostenrijk staat zijn naam nog altijd synoniem voor spektakel." Schmidt deed het daarna ook lang goed bij Bayer Leverkusen, waar hij na drie seizoenen werd ontslagen. De 52-jarige Duitser is nu transfervrij.

Hein Vanhaezebrouck liet zich in België gelden. "Hij was dé tactische innovator in de Jupiler Pro League en een van de weinige Belgische trainers die in Europa wel naam maakte door zijn prestaties met AA Gent", aldus Van den Hoven over de coach die in 2015 kampioen werd met Gent. "Later flopte hij bij Anderlecht, waar de omstandigheden ook zeker niet makkelijk waren door de bestuurlijke onrust."

"Vanhaezebrouck staat bekend als een echte control freak", vervolgt Van den Hoven. "Hij beschrijft zichzelf als een perfectionist, iemand die het maximale eist, of dat nu van de materiaalman of de spits is", aldus de journalist, die ook Markus Weinzierl goed bij PSV vindt passen.

"In de Bundesliga bewees Weinzierl (bij FC Augsburg, red.) zich als een sterke tacticus", meent Van den Hoven. "Met name defensief zat het Augsburg van de jonge coach uitstekend in elkaar. Ruimtes werden klein gehouden en de organisatie viel geen moment uit elkaar. Al snel volgden vergelijkingen met het Atlético Madrid van Diego Simeone." Weinzierl stond later nog aan het roer bij Schalke 04 en VfB Stuttgart.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Feb 2020 om 22:30
    Hoor net dat Ron Jans vrij is...
zondag 1 november 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›