Vader Ihattaren hakte knoop door: ''Ik zag het aan zijn ogen''

0
Vader Ihattaren hakte knoop door: ''Ik zag het aan zijn ogen''

Mohamed Ihattaren koos onlangs voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. De mening van de onlangs overleden vader van de jongeling van PSV gaf de doorslag.

"Vroeger toen ik voor jeugdteams van Nederland speelde, was hij er altijd bij. Dan stond hij te stralen. Zijn zoon in Oranje, dat vond hij fantastisch", vertelt Ihattaren in gesprek met Voetbal International. "Mijn vader heeft zich er nooit over uitgesproken, maar op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen. Ik wist hoe trots hij was wanneer ik voor Nederland speelde. Het was voor mij daardoor heel simpel."

Vader Mustapha was heel belangrijk voor Ihattaren. "In mijn leven heb ik namelijk altijd de lessen van mijn vader gevolgd, dat blijf ik nu ook doen", geeft hij aan. "Als ik een keer een lastige keuze moet maken, zal ik denken aan wat hij me geleerd heeft en hoe hij over dingen dacht. Zelfs als mijn keuze dan een keer verkeerd uitpakt, vind ik dat niet erg. Want dan weet ik dat het tussen mij en mijn vader goed zit. Dat is het allerbelangrijkste."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›