Rodriguez en Thomas maken indruk: ''Zorgde voor meer verrassing''

0
Rodriguez en Thomas maken indruk: ''Zorgde voor meer verrassing''

PSV boekte zaterdagavond de eerste overwinning van 2020. In eigen huis werd Willem II met 3-0 verslagen. Trainer Ernest Faber kwam met een 4-4-2-systeem op de proppen en dat pakte goed uit.

"De grootste progressie is te vinden in de invulling", analyseert Pieter Zwart in Voetbal International. "Dat begint met Ricardo Rodriguez. Hij deed als linksback datgene waarmee al zijn voorgangers dit seizoen veel moeite hebben gehad: met vertrouwen ballen vragen en daarna de juiste keuzes maken."

Ook Ryan Thomas viel positief op. "Door Thomas rondom Lammers te laten zwerven, kwam de creatieve last van PSV niet langer volledig op de schouders van Ihattaren te rusten. In een vrije rol vanaf rechts voetbal Ihattaren dichter bij het doel dan in de afgelopen wedstrijden. Bovendien zorgde de wisselwerking tussen Ihattaren, Thomas en Gakpo rondom Lammers voor meer verrassing dan het oude concept."

Toch ziet Zwart ook nog een manco in het team van PSV. "Een papieren wijziging van systeem verandert niet dat Rosario en Hendrix in balbezit erg voorspelbaar zijn. Zodra de ploeg op voorsprong komt, valt het probleem Rosario-Hendrix te verbloemen door de tegenstander initiatief te geven. De realiteit in de Eredivisie is alleen dat PSV vaak het spel zal moeten maken", aldus Zwart.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›