Jong PSV in spektakelstuk onderuit op bezoek bij koploper Schwaab behoudt basisplek bij PSV: ''Dan kun je mij de schuld geven'' KNVB geeft tekst en uitleg over coronavirus in Nederland PSV sluit 'eindelijk' weer af met open training voor een wedstrijd ''Schwaab is al een paar duels een van de zwakke schakels bij PSV''

''Je ziet Rosario inmiddels almaar kleiner en ongelukkiger worden''

( 0 reacties)
''Je ziet Rosario inmiddels almaar kleiner en ongelukkiger worden''

Volgens columnist Sjoerd Mossou kan het soms geen kwaad om voetballers als gewone mensen te beschouwen. Hij neemt PSV-middenvelder Pablo Rosario als voorbeeld.

Ze verdienen zo veel. Ze doen wat we allemaal het liefste zouden doen: voetballen in volle stadions, in het licht van de schijnwerpers", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "We juichen ze toe, zingen voor ze, en anders fluiten we ze uit. In het geval van Pablo Rosario doen we vooral het laatste."

Mossou zag afgelopen zaterdag tegen Willem II dat Rosario weinig goed kan doen bij de aanhang. "Toen hij zaterdag voor het eerst zijn eerste bal verspeelde, daalde de hoon neer in het Philips Stadion. Het gaat al een tijdje zo, van kwaad tot erger. Nog maar zestien maanden geleden debuteerde hij in Oranje. Inmiddels zie je hem almaar kleiner en ongelukkiger worden", aldus de columnist.

De journalist weet dat de druk bij het profbestaan hoort, maar ziet dat sommige spelers er aan onderdoor gaan. "Met de impact van sociale media, waarop iedereen ongeremd zijn kots over je uit mag storten. Met een cultuur waarin je ogenschijnlijk nooit mag twijfelen, nooit mag falen, nooit mag huilen."

"Pablo Rosario is mentaal misschien wel ijzersterk, begrijp me goed, ik heb geen idee, ik hoop het van harte, misschien speelt hij straks weer de sterren van de hemel. Maar tot die tijd kan het geen kwaad hem ook als een mens te beschouwen. Geen medelijden. Wel ietsje meer genade", besluit Mossou.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›