''Bij PSV waren we negen van de tien keer de betere ploeg''

0
''Bij PSV waren we negen van de tien keer de betere ploeg''

Dante Rigo doet dit seizoen bij Sparta Rotterdam ervaring op in de Eredivisie. De Belgische middenvelder is door PSV verhuurd aan de Rotterdammers.

Rigo kende een moeizame start op Het Kasteel. "Het kostte me wel enige moeite om me aan te passen, ja", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "En dat zat 'm vooral in de manier van voetballen die ik niet gewend was. Bij PSV waren we negen van de tien keer de betere ploeg, terwijl Sparta heel vaak juist de op papier mindere ploeg is. Me daaraan aanpassen heeft tijd nodig gehad. Gelukkig kan ik me nu laten zien."

De Belg is te spreken over zijn verhuurperiode. "In een halfjaar heb ik heel veel geleerd", meent Rigo. "Om je plek moeten strijden, omgaan met teleurstellingen, in een ander systeem spelen - ik ben bij Sparta een completere voetballer geworden."

Trainer Henk Fraser is blij met de PSV-huurling. "Dat Dante goed kan voetballen ziet iedereen. Maar er zijn ook zaken waaraan hij moet werken. Gelukkig doet hij dat de laatste tijd nadrukkelijk. Zo is hij fysiek sterker geworden en heeft in de omschakeling meer waarde gekregen. Dat zijn goede ontwikkelingen voor hem en Sparta."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›